Tips voor een goede voorbereiding

De avondvierdaagse gaat natuurlijk om gezelligheid en lekker in de buitenlucht actief zijn, maar een goede voorbereiding is belangrijk. Daarom hier wat handige tips om de avondvierdaagse goed door te komen:

  1. Drink genoeg. Er is een drinkpost maar het wordt warm! Het is verstandig wat drinken mee te nemen. Niet teveel want je moet het zelf dragen.
  2. Smeer je goed in met zonnebrandcrème. Zon bescherming is heel belangrijk.
  3. Een pet is lekker tegen de zon, maar kan ook een oververhit hoofd veroorzaken. Kies je toch voor een pet, neem dan een goed ventilerende pet.
  4. Ga niet rennen. Met deze temperaturen is dat een onnodige zware belasting voor je lichaam.
  5. Kan je de Avondvierdaagse winnen? Nee natuurlijk niet! Dus loop rustig aan.
  6. Als het regent, of er is regen voorspeld, neem dan een regenjasje mee.
  7. Trek goede schoenen aan, het liefst wandelschoenen of goede sneakers. 5 of 10km op je slippers wandelen, is niet zo goed voor je voeten. Loop ook niet op nieuwe schoenen, maar op schoenen die je al ingelopen hebt.
  8. Een tip voor je ouders: controleer je kind op tekenbeten. Er lopen veel routes door het bos, en om tekenbeten te voorkomen, zijn lange broeken en lange mouwen handig, maar controleren is altijd slim.
  9. Nog een tip voor begeleiders: soms worden (kleine) kinderen moe. Om ze toch door de vierdaagse heen te helpen, kan afleiding helpen. Zing een liedje tijdens het lopen, of doe een spelletje; tel bomen, of auto’s. Zo gaan de laatste paar kilometers een stuk makkelijker voorbij.

En vooral heel veel plezier!